skip to Main Content

Gemeente Littenseradiel

CONCEPT | DESIGN | WEB

Gemeente Littenseradiel, een typisch Friese gemeente, kenmerkt zich door rust, ruimte, natuur en cultuur. Het is de meest veilige en minst licht vervuilde gemeente van Nederland.

In een tijd waarin er gepraat wordt over gemeentelijke herindeling lijkt het voor een gemeente wellicht niet voor de hand te liggen een nieuwe huisstijl te nemen. Littenseradiel wil juist met haar nieuwe huisstijl een brug slaan; van gemeente naar burger, maar ook van gemeente naar buurgemeente. Daarom is het nieuwe logo van de gemeente gebaseerd op de brug ‘Nije Kromme’, als symbool van de verbintenis. De voetgangersbrug ten zuiden van Wommels, staat trots in het Friese landschap en zorgt voor de verbinding van de Slachtedyk. Ze brengt de Slachtewandelaars veilig over de Westergoawei.

Studio Vet ontwierp, met veel plezier en in een prettige samenwerking met de gemeente, het concept, logo / huisstijl en alle online en offline communicatieproducten in twee talen. Er zijn ook diverse templates ontworpen zodat de gemeente verder zelf haar communicatieproducten kan ontwikkelen.

De nieuwe huisstijl oogt frisser en moderner en is ook makkelijker inzetbaar. Het is een goed begin om een verandering in te zetten. (Gemeente Littenseradiel is in 2018 opgedeeld.)

Gemeente Littenseradiel | Wat bliuwt, binne de ferhalen

2024 STUDIO VET

Back To Top